آیا میدانستید لوزهها که خود بهعنوان مکانیسم دفاعی بدن در برابر عفونت عمل میکنند خود نیز ممکن است عفونی شوند؟! هرچه بگندد نمکش میزنند وای به حالی که بگندد نمک! به عفونی شدن لوزهها ورم لوزه و یا التهاب لوزه گفته میشود. در این مقاله ما قصد داریم علائم این عارضه، ۷ درمان خانگی بسیار موثر و مدت زمان بهبودی آنرا به شما معرفی کنیم. شما در انتهای این مقاله متوجه میشوید که چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک و مصرف دارو دارید. اگر میخواهید اطلاعات جامعی درمورد لوزه متورم و درمان آن داشته باشید این مقاله به شما کمک خواهد کرد اطلاعات لازم را به دست آورید. نگران نباشید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

علائم ورم لوزه چیست؟
التهاب لوزه ممکن است این علائم را داشته باشد:
- گلودرد
- احساس درد هنگام قورت دادن آب گلو
- تب
- ملتهب شدن لوزهها
- خشدار شدن صدا
- تنفس سخت
- گوشدرد
بهترین راههای درمان خانگی چیست؟
برای درمان ورم لوزه راهکارهای خانگی وجود دارد که میتوانند علائم آن را کاهش دهند و یا درمان کنند.
۱. غرغره کردن با آبنمک
غرغره کردن با آب گرم و نمک در کاهش ورم لوزه و گلودرد موثر است. این کار حتی به کاهش التهاب و درمان عفونت لوزه کمک میکند. نصف یک قاشق چایخوری را در ۴ اونس آب اضافه کنید و سپس آن را هم بزنید تا نمک کاملاً حل شود. غرغره کنید و برای چند ثانیه آب را درون دهان بچرخانید و سپس آن را بیرون بریزید.
۲. قرصهای مکیدنی
قرصهای مکیدنی ورم لوزه را تسکین میدهند، اما همه آنها یکسان تهیه نمیشوند. برخی حاوی مواد طبیعی ضدالتهاب هستند و یا مواد طبیعی که میتوانند درد را کاهش دهند. قرصهایی که حاوی شیرینبیان هستند فواید ضدالتهاب دارند که استفاده آنها به کاهش درد گلو و التهاب لوزهها کمک میکند.
قرصهای مکیدنی نباید به کودکان داده شود؛ زیرا خطر گیرکردن در گلو و خفگی وجود دارد. برای کودکان میتوانید از اسپری گلودرد بهجای قرصهای مکیدنی استفاده کنید.
۳. چای گرم و عسل خام
نوشیدن چای به کاهش درد و ناراحتی حاصل از ورم لوزه کمک میکند. عسل خامی که به چای افزوده میشود خاصیت ضدباکتری دارد و میتواند به درمان عفونت ناشی از این بیماری کمک کند. بهجای چای داغ، از چای گرم استفاده کنید سپس عسل را به آن اضافه کرده آنقدر هم بزنید تا کامل حل شود. بعضی از انواع چای مانند چای زنجبیل ممکن است تأثیر این درمان خانگی را بیشتر کند. چای زنجبیل یک ضدالتهاب قوی است. چای رازیانه نیز ضدالتهابی قوی است و به کاهش درد و التهاب کمک میکند.

۴. بستنی یخی و چیپسهای یخ
سرما در کاهش درد، التهاب و ورم ناشی از آماس لوزهها بسیار مؤثر است. نوشیدنیهای سرد و غذاهای سرد مانند بستنی نیز برای کاهش درد ورم لوزه موثر هستند مخصوصا برای کودکان که تمایل به استفاده از درمانهای خانگی ندارند.
۵. دستگاه بخور
زمانی که هوا و یا دهان شما خشک است، استفاده از دستگاه بخور نیز در تسکین درد ورم لوزه موثر است. هوای خشک باعث سوزش گلو میشود و استفاده از این دستگاه کمبود رطوبت هوا را جبران میکند و به کاهش درد در گلو و لوزهها کمک میکند. مؤثرترین دستگاههای بخور دستگاههای بخور سرد هستند مخصوصاً زمانی که ویروس عامل این عارضه باشد.
تا زمانی که ورم لوزه فروکش کند، دستگاه بخور خود را بهخصوص زمانی که خواب هستید روشن نگه دارید. اگر دستگاه بخور ندارید، میتوانید در اتاقی پر از بخار آب که بعد از دوش گرفتن ایجاد میشود بنشینید؛ این کار به کاهش علائم این بیماری کمک میکند.

۶. استراحت کافی
افرادی که ورم لوزه دارند باید تا جایی که میتوانند استراحت کنند. استراحت کافی باعث میشود که بدن بتواند با ویروس یا عفونت باکتریایی مبارزه کند.
۷. دوش آب داغ
بخار حاصل از دوش آب داغ درد گلوی شما را تسکین میدهد و تارهای صوتی شما را مرطوب میسازد. به داخل کشیدن بخار گرم چندین بار در روز به کاهش گرفتگی صدا و پاککردن تارهای صوتی از ترشحات چسبناک کمک میکند.
چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
در صورت داشتن بعضی از علائم نیاز دارید که به دکتر مراجعه کنید. بعضی از عفونتهای خاص باکتریایی که موجب ورم لوزه میشوند مثل گلودرد میکروبی نیازمند تجویز آنتیبیوتیک هستند. اگر چند تا از این علائم را باهم داشتید، باید حتما به دکتر مراجعه کنید:
- تب
- درد ادامهدار یا خارش گلو که بعد از ۲۴ الی ۴۸ ساعت آرام نشود
- قورت دادن آب گلو همراه با درد یا سختی
- احساس خستگی
- ایرادگیری کردن و نق زدن در کودکان و نوزادان
- تورم غدد لنفاوی
این علائم ممکن است در اثر عفونت باکتریایی باشد که نیاز به مصرف آنتیبیوتیک دارد.
بهبودی ورم لوزه
ورم لوزه در اثر عفونت لوزهها اتفاق میافتد. برای درمان آن شما باید درمان خانگی را در پیش بگیرید و یا در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید. این عارضه علائمی چون تب، گلودرد، التهاب، تنفس سخت دارد. برای درمان آن میتوانید با استفاده از درمانهای خانگی مانند غرغره کردن با آب و نمک، نوشیدن چای و عسل، استفاده از بخور، استراحت کافی، دوش آب داغ و یا قرصهای مکیدنی خود را درمان کنید ولی درصورتیکه این بیماری عامل باکتریایی خاص داشته باشد، نیاز است که به پزشک مراجعه کنید.
انواع مختلف این بیماری سریعا بهبود مییابد. ورم لوزهای که عامل آن ویروس باشد، معمولا بین ۷ الی ۱۰ روز استراحت و مصرف مایعات بهبود مییابد اما اگر باکتریایی باشد تا یک هفته بهبود مییابد؛ اگرچه بعضی از افراد با مصرف آنتی بیوتیک بعد از ۱ یا ۲ روز بهتر میشوند.
چه در خانه بمانید و درمانهای خانگی را پیش بگیرید و یا به پزشک مراجعه کنید حتماً مصرف مایعات زیاد و استراحت کردن را بهخاطر بسپارید.
در مواردی نادر، از عمل برای درمان ورم لوزه مزمن استفاده میشود.
کلام آخر
ورم لوزه در اثر عفونت لوزهها اتفاق میافتد. برای درمان آن شما باید درمان خانگی را در پیش بگیرید و یا در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید. این عارضه علائمی چون تب، گلودرد، التهاب، تنفس سخت دارد. برای درمان آن میتوانید با استفاده از درمانهای خانگی مانند غرغره کردن با آب و نمک، نوشیدن چای و عسل، استفاده از بخور، استراحت کافی، دوش آب داغ و یا قرصهای مکیدنی خود را درمان کنید ولی درصورتیکه این بیماری عامل باکتریایی خاص داشته باشد، نیاز است که به پزشک مراجعه کنید.
۰ دیدگاه